28 Haziran 2018 Perşembe

Brezilya Fönü Zararları

Saçlarınıza Brezilya fönü, keratin yüklemesi, keratin tedavisi  adı altında yapılan kalıcı saç düzleştirme yöntemleri zararları hakkında size bilgiler vereceğiz. Bu sayede sağlığınızı korumayı hedeflemekteyiz. İyi okumalar dileriz. 


Saçınıza Keratin Tedavisi  Zararlar mı  ?


Brezilyalı saç düzleştirici, bir sıvı keratin kompleksi ve koruyucu bir solüsyonun saç tellerini  geçici olarak kapatılmasıyla elde edilen yarı-kalıcı bir saç düzleştirme yöntemidir. Saç düzleştirmesinin bu versiyonu tipik olarak saçın uzunluğuna bağlı olarak 90 dakika veya daha uzun süren tüm işlem ile bir salonda yapılır. Etkiler genellikle yaklaşık üç ay sürer. İyi ve düz saçlarınız varsa, keratin tedavisini bile düşünmemelisiniz. Keratin yumuşatma tedavisi  olan çoğu insan kıvırcık  veya dalgalı  saçlara sahiptir.

Brezilya keratin tedavileriyle ilgili ana sorun sağlık endişesidir , çok fazla  formaldehit ve / veya formaldehit üreten bileşenler içermesidir . Formaldehiti bilinen bir  kanserojen olarak sınıflandırmaktadır.  




Brezilya Fönü ve Kalıcı Saç Düzleştirme Zararları



Vücudumuz doğal olarak küçük miktarlarda formaldehit üretir, ancak nefes alabileceğimiz formaldehit tehlikeli olabilir. Tütün dumanında, gaz ya da odun yakan sobalarda, yakıtla yakılan aletlerin çevresinde ve keratin tedavisi sırasında bir salonda formaldehit gazı bulunur ve Brezilya saçlarının yumuşatma tedavilerinin bu kadar tehlikeli olmasının nedenlerinden biri de budur. Düşünün ki formaldehit neler ile anılmaktadır. 


Formaldehitin kansere neden olduğu bilinmektedir. En büyük endişe kaynağı olan kanser burun ve boğaz kanseridir. Bilimsel araştırmalar henüz belli bir formaldehit maruziyetinin kansere neden olduğunu göstermemiştir. Ancak, seviye ne kadar yüksekse ve maruz kalma süresi uzadıkça, kanser olma şansı o kadar fazla olur. Formaldehit maruziyeti, semptomlara neden olan seviyelerde bile kansere yakalanma şansını artırabilir.

Kanser endişeleri dışında, formaldehite kronik maruz kalma da baş ağrısı yaygınlığı, depresyon, duygudurum değişiklikleri, uykusuzluk, sinirlilik, dikkat eksikliği ve beceri, hafıza ve denge bozulma dahil olmak üzere genel merkezi sinir sistemi hasara neden olabilir. Hamile kadınlara veya gebe kalmaya çalışanlara, hamilelik sırasında keratin tedavisi almamalarını tavsiye edilmektedir. 

Formaldehide tekrarlanan maruz kalma, salon çalışanlarının, tedavileri düzenli olarak uyguladıkları için, Brezilyalı saç düzleştirici tedaviler tarafından uzun vadede etkilenmeye yatkın oldukları anlamına gelir. 

Formaldehitin etkilerini muhtemelen hissedeceksiniz ve uzun bir süre devam edecek. Sulu, yanan gözler. Kaşıntılı bir boğaz. Burun kanamaları. Bunlar formaldehit maruziyetinin tüm semptomlarıdır ve nastilerde nefes alır almaz ortaya çıkabilirler. Astım, bronşit veya başka bir solunum durumunuz varsa, maruz kalmaya daha duyarlı olacaksınız, çünkü formaldehit solunum yollarınızı tahriş eder ve nefes almayı zorlaştırır. Kronik bir hastalığınız varsa, yan etkilere karşı daha duyarlı olabilirsiniz.  

Brezilya Fönü Alternatifleri : Keratinli Saç Maskesi 



Daha önceki yazılarımızda da belirttiğimiz gibi keratin saçları düzleştirmez. Saçlara yapacağınız doğal sıvı keratinli maske bakımları saçlarınızı düzleştirmez ama onarır, korur ve canlı kalmasını sağlar. Aşağıdaki malzemeler ile yapacağınız keratinli maske saçlarınızı nemlendirecek ve kurumaya karşı koruyacak, saçlarınızda keratin eksikliğinden kaynaklanan yıpranmaları onaracak ve saçlarınızın canlı kalmasını sağlayacaktır. 
  • 2 yemek kaşığı keratinli maske 
  • 5 ml keratin (doa kimyadaki şişe keratinin yarısı) 
  • 2 çay kaşığı b5 vitamini 
  • 2 çay kaşığı e vitamini 
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı


Yukarıdaki maddeleri karıştırıp saçlarınızda 1-2 saat bekletin saçınızı yıkayın (saçınızda bir gece beklemesi daha iyi olur. Karışım saçınızda beklerken saçınıza bir bone takmanız ve 10 dakikada bir sıcak havluyu saçınıza tutmanız daha faydalı olacaktır, böylece düşük ısı yaptığınız karışımın saçınıza iyice işlemesini sağlar. Sıcak havlu uygulayarak 1 saat bekletmeniz yetecektir. Bu bakımı yaparken saçınıza kesinlikle maşa ile ısı uygulamayın. Eğer vaktiniz varsa maskeyi saçınızda bir gece bekletebilirsiniz.





Yukarıdaki tüm bilgiler ışığında formaldehir içeren kalıcı saç düzleştirmeleri yapmadan önce bir kez daha düşünmeniz gerekmektedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder