18 Ağustos 2017 Cuma

Kuru Saç Dipleri

Kuru saç genelde kuru saç dipleri ve kuru saç derisinin bir sonucu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bizlerde bu yazımızda kuru saç telleri ve  kuru saç derisi nedenlerinden bahsederek , kuru saç dip bakımı hakkında bilgiler aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 


Kuru Saçlar




Bazılarımız kuru saçlara aynı dökülen saçlar, ince telli saçlar, kıvırcık veya dümdüz saçlar gibi kalıtsal olarak sahip oluruz. Bazılarımız ise saç şekillendirici ürünleri ve cihazları fazla sık kullanmaktan, boya gibi saçları yıpratan metotları düzenli olarak yaptırmaktan kuru saçlarla baş başa kalabiliriz. Bu nedenler dışında ise güneş saçların kurumasına etki eden en büyük faktörler arasında yer almaktadır.  Düzenli olarak bakım yaparak, evde hazırlanabilen kolay saç maskelerini kullanarak kuruyan, solgun görünen ve kolay kırılan saçlarınızı nemlendirebilirsiniz.

Kuru Saç Teli Nedeni 


Kuru saç telleri , saç dersindeki sebum üretiminin yani yağ üretiminin azalması sonucu saç tellerindeki yapısal bozulmayı ifade eder. Keratin yapısı ve kütiküller bozulur. Saç teli ucu birden fazla parçaya ayrılarak çatallaşma eğilimindedir. Kuru saç telleri donuklaşır, parlaklığını yitirerek matlaşır ve taranma zorluğu yaşar. Saç teli incelerek zayıflar ve kırılır. 

Kuru Saç Derisi Nedeni 

Temel olarak iki nedenden kaynaklanabilir; iç veya dış faktörler. Ama hangi nedenden kaynaklanırsa kaynaklasın saç derisinin kuruması saç tellerinin cansızlaşmasına neden olur.  Çevresel etmenler olarak saçların rüzgar, güneş, toz ve hava sıcaklıklarından etkilenmesi sayılırken özellikle büyük şehirlerdeki hava kirliliği muhakkak her saç soruna katkıda bulunan olumsuz bir etken olarak karşımıza çıkar. Diğer yandan saçlarınızı fazla yıkamak gibi bakım hataları, saçlarınızı fazla kimysala işleme sokmak da saçlardaki doğal yağı aşındırarak kuru saç derisine ve doğal olarak kuru saçlara neden olabilir. 

Kuru Saç Dipleri için Maske


Kuru saçlardan kurtulup kepek oluşumunu engellemek için sizler için fazla kolay bir tarifimiz var:



  • 2 yemek kaşığı mısır unu 
  • 1/2 fincan üzüm çekirdeği yağı 
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesini hazırlayın. 



Bu üç maddeyi karıştırarak ılık su ile saçlarınızı yıkadıktan sonra uygulayın.Parmak uçlarınızı kullanarak masaj yapın ve iyice yayılmasını sağlayın. Başınıza bir başlık geçirerek 30 dakika bekletin. Ardından her zaman kullandığınız şampuanınızla temizleyin ve normal saç bakımınızı yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder