18 Ağustos 2017 Cuma

Kuru Saçlarda Elektriklenme


Kuru saçlarda elektriklenme daha çok yaşanan bir durumdur. Bu duruma karşı hangi önlemleri alabilirim ? sorusunun cevabı ise bu yazımızdadır. Eğer saçlarınızın elektriklenmesine çözüm olmak istiyorsanız okumaya devam etmelisiniz. 

Kuru Saçlarda Elektriklenme Sebepleri


Saçlardaki elektriklenme saçların kabarmasına ve bakımsız görünmesine neden olur. Saçların şekil alması zorlaşır ve mat bir görünüm almaya başlar. Genetik özellikler faydalı olabileceği gibi kurutma ve tarama işlemi de elektriklenmeye sebep olur. Saçların elektriklenmesi daha fazla kıvırcık saçlarda rastlanan bir problemdir.


Saçınız fazla fazla elektrikleniyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Eğer saçınız fazla fazla sıcağa maruz kalıyorsa örneğin her gün fön çektiriyor ya da saçınızı kuru haldeyken tarıyorsanız kırılmalar meydana gelir. Kırılmalar da elektriklenmeye seçenek açar.

Elektriklenen Saçlar İçin Öneriler


  • Saçınızı, kıl uçlarında minik toplar olan bir fırçayla kurutun. Bunlar ısıyı emerek saçı daha ani düzleştirir. Nemli saç elektriklenmeye daha fazla meyillidir. Kurutma işlemini gereğinden daha erken sonlandırmayın. 
  • Banyodan çıkmadan önce, saçların, bol miktarda soğuk su ile yıkanması; hem saçların bakımında, saça parlaklık kazandıracaktır; hem de aynı zamanda, saçların elektriklenmesine iyi bir önlem olmuş olacaktır. 
  • Duşta saçınızın yeterince nem kazanmasını sağlarsanız, gün boyu havadaki nemi emmesine engel olursunuz. Doğru şampuan ve saç kremi kullanarak, saçı ağırlaştırmadan hacimli ve kabaran saçları pürüzsüzleştirebilirsiniz. 
  • Saç elektriklenmesini engellemek için saçlarınızı kışın, iki ile üç gün arası bir ara verdikten sonra yıkamalısınız. 
  • Saç elektriklenmesini engellemek için, içeriğinde alkol ve sülfat bulundurmayan saç şekillendiricileri de kullanmanızda fayda görülmektedir. 
  • Metal saç fırçaları ve kuru fırçalama da saçı elektriklendirir. Metal fırçalarla taramak yerine elektriklenmeyi önleyici tahta taraklardan veya doğal kıllı fırçalardan yararlanın. 
  • Saçınızı şekillendirmeden önce nem veren ve durulanmayan bakım kremlerini de deneyebilirsiniz. 
  • Geniş dişli taraklar kullanmak en iyisi. Fazla sık dişli taraklar veya fırçalar saçı elektriklendirir. 
  • Bir damla silikon bazlı serumla, saç telindeki boşlukları doldurun ve nemin içeri girmesini engelleyin. 
  • Haftada iki defa uygulayabileceğiniz jojoba yağı, elektriklenmeyi büyük ölçüde azaltacaktır. Elinizin içine bir miktar jojoba yağı dökerek, elinizde iyice dağıtın. Ardından, ellerinizi, saçlarınızın üzerinde gezdirin. Yumuşak kılları olan bir saç fırçası ile sert hareketlerden kaçınarak tarayın. 
  • Bir çorba kaşığı balı bir litre suyla karıştırıp bunu şampuandan sonra durulama suyunda kullanın. Saçınızı her yıkadığınızda kullanın.
Yukarıdaki öneriler kuru saçlarınızdaki elektriklenme sorunlarını çözecektir. Uygulamalar hakkında aklınıza takılan soruları sormak için yorumlar kısmına yazabilirsiniz. Blog sayfamızı okuduğunuz için teşekkür ederiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder