18 Ağustos 2017 Cuma

Kuru Saçlar İçin Evde Bakım


    Kuru saçlara evde bakım hakkında hazırladığımız yazımızda kuru saç problemlerinizi çözmeniz adına sizlere kuru saç bakımında doğal yöntemlerden bahsedeceğiz. Kuru saç bakımında en etkili doğal ürün olan hindistan cevizi yağının faydalarına da değineceğimiz yazımızın yararlı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz. 

Kuru Saçlar ve Bakımı 




Donuk olan kuru saçların görüntüsü yıkandıktan sonra bile değişmez. Bunun yanında kuru saçlarda da kepek görülür. Saçlarınız boya, maşa, deniz, güneş, hava kirliliği ve daha pek fazla nedenden kuruyabilir ve ara ara kuruması normaldir. Böyle zamanlarda kırıkların çoğalmasını önlemek, saçınızı yumuşatmak ve saçlarınıza parlaklık vermek için bakım maskeleri kullanabilir veya sıcak yağ bakımı yapabilirsiniz. Kuru saçlara evde saç bakımı için daha ani bir çözüm arıyorsanız farklı kozmetik markalarının saçları derinlemesine nemlendiren bakım serumlarından kullanabilirsiniz.

Çoğu kişi saçlarının ince, kalın ya da normal olup olmadığını anlayabilir. Genellikle insanların saç derisi yağlı ve saçların uç kısımları saç derisine göre daha kurudur. Bu nedenle saç derisini esas alarak saç derisinin türüne göre bir şampuan kullanmak ve daha kuru olan saç uçları için de uygun bir saç kremi seçmek gerekir. Bazı yanılgılardan dolayı insanlar kendi saç tiplerini belirleyemiyorlar. Örneğin saçını haftada bir yıkayan kişiye saç tipini sorduğumuz zaman yağlı diyor. Saçınızı haftada bir yıkarsanız, elbette yağlanır. Oysa bir saçın yağlı tipine girmesi için sabah yıkanıp, akşama doğru yağlı görünmesi gerekir.

Kuru Saç Bakımı için Doğal Yöntemler

Saç deriniz kuruyor ve kaşınıyor ise, başınızı elma sirkesiyle yıkayın. Elma sirkesi kaşıntınızın kesilmesine yardımcı olacak, kuruluğu da giderecektir. Sirke iyi bir nemlendiricidir ve temizliği ve parlaklığı artırır. Saçlarınızı duruladığınız suya sadece 1 yemek kaşığı sirke ekleyin. Banyonuzda bunun için küçük bir pet şişede sirke bulundurun, yolculuğa çıktığınızda yanınızdan ayırmayın. Ayrıca sirkeyi kepeklerinizin kaybolması için de kullanabilirsiniz. Saçınızı şampuanlamadan önce haftada birkaç kez sirkeyle masaj yapın. 


Saçınız çok kuru ise jojoba ya da hindistan cevizi yağını saçınızda deneyebilirsiniz. Nemli saça birkaç damla sürerek birkaç dakika bekletin. Sonra nemlendirici bir şampuan ve saç kremi ile saçınızdaki yağdan arınana kadar saçınızı durulayın. Daha fazla etki görmek istiyorsanız saçınıza bir gün izin verin ve hiçbir şekillendirici uygulama yapmayın. Hatta kendiliğinden kurumasına izin verin. 


Kuru Saçlara Hidistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı  , ticari saç ürünlerinde bulunan korkutucu kimyasallardan farklıdır ve her tür saç için mükemmel bir saç kremidir. Hindistancevizi yağı kuru saçlar için harikadır. Saçları onarmada yardımcıdır, nemlendirir ve protein kaybını azaltan  tek yağdır. 

Saçlarda kuruluğa ve kırılmaya neden olan protein kaybıdır. Laurik asit düşük bir moleküler ağırlığa sahiptir ve saç telini delmeye, saçları vitaminler, mineraller ve orta zincirli yağ asitleri ile besleyebilmektedir.

Hindistan cevizi yağı, tarama ve fırçalamadan kaynaklanan hasarı önlemeye yardımcı olur ve çocuklarda kullanmak güvenlidir. Hindistan cevizi yağı saç kremi olarak kullanılabilir veya birkaç saat veya gece boyunca yoğun bir saç kremi olarak saçlarda bırakılabilir.  

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları

Saçınız kuru ve kırılgan ise, yeterince  su tüketmiyorsunuz demektir. Su, saç ve cilt de dahil olmak üzere tüm vücudu nemlendirmeye yardımcı olur. Yaşlandıkça, hormon sağlığı da saçın sağlığında önemli bir rol oynar.

Sağlıklı yağların kullanılması, bol su içilmesi ve saç için hindistan cevizi yağı da dahil olmak üzere doğal saç bakım ürünleri kullanarak, tehlikeli kimyasal yüklü şampuanlar, saç kremi veya şekillendirme maddeleri yerine en iyi saç sağlığını sağlamada yararlıdır. 

Hindistan cevizi yağı antioksidan bakımından zengindir ve antiviral, antifungal ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Saçta kullanıldığında saç derisi sağlığını iyileştirir, enfeksiyon ve mantarla savaşır, saç büyümesini destekler, aynı zamanda hacim ekler ve  zararlı kimyasallar olmadan saçları parlatır.

En sevdiğiniz kozmetik ve saç ürünlerinin çoğunun içerik etiketlerine bakarsanız, hindistancevizi yağını göreceksiniz. Bununla birlikte, çoğu kozmetik ve saç ürünleri  , saçınıza ve cildinize zarar verirken sağlığınıza zararlı olabilecek başka içerikler de içerir  .

Ticari saç bakım ürünlerindeki sert kimyasallar saçlarınızı düz, kuru ve hasarlı bırakabilir. Hindistan cevizi yağını küçük miktarlarda eklemek yeterlidir.  

Hatta daha güçlü bir maske için www.doakimya adresinden edinebileceğiniz E vitamini karıştırmak çok daha etkin sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır. Hindistan Cevizi Yağı çok hafif bir yağ olduğu için vücudunuzu yüzünüzü, dudaklarınızı nemlendirmekte kullanabilirsiniz. 



Konumuzla alakalı olarak " Kuru Saçlarda Kepek" başlıklı yazımızında dikkate değer olduğunun altını özellikle çizerek okumanızı tavsiye eder iyi okumalar dilerim.


1 yorum: