18 Ağustos 2017 Cuma

Kuru Saçları Nemlendirme Önerileri



Kuru saçları nemlendirme yöntemleri oldukça önemlidir. eminim ki sizlerde mat ve cansız kuru saçları nemlendirmek için birçok seçenek ve metod denediniz başarısız olduysanız bu yazımız tam size göre  İşte size kurusaclarblogspot.com un önerileri.


Kuru Saçlar Nasıl Nemlendirilir ? 



Kuru saçlar canlılığını yitirir ve güzelliğini kaybeder. Bazı bakım maskeleri ile saçlarınızı eski ve ışıldayan sağlığına kavuşturabilirsiniz.Kuru saçlarda ilk yapılması gereken ise nemi geri kazandırmaktır. Fakat bu nemi  geri kazandırırken de saçlarınızın yapısında bulunana keratin gibi maddeleri de geri kazandırmak , saç foleküllerini güçlendirmek önemlidir. Bunun için maske tariflerimizde hem nemlendirme  hem de saçların sağlığını kazandırmak için doğal içerikler yer alacaktır. 


Kuru Saçları Nemlendirmek için Maske Önerileri

Malzemeler:
  • 1 çorba kaşığı süzme bal
  • Yarım kahve fincanı yağlı süt
Hazırlanışı ve Uygulaması: Bal ve sütü karıştırın. Karışımı saç derisine masaj yaparak uygulayın. Saçınıza bone takın. 15 dakika bekleyin. Ilık su ve saç türünüze uygun şampuanla yıkayın.


Evde Kuru Saçlar için Maske

Malzemeler:
  • Yarım fincan hindistan cevizi yağı
  • 1 fincan süzme bal
Hazırlanışı ve Uygulaması:
Yarım fincan saf hindistan cevizi yağı ile bir fincan süzme balı karıştırın. Cam şişe içerisinde birkaç gün dinlenmeye bırakın. Karışımı saçlarınıza masaj yaparak iyice uygulayın. Sonra başınıza bone geçirerek sauna etkisi oluşturun. Yarım saat sonra güzelce yıkayın. Suyun ılık olmasına dikkat edin.


Kuru ve Yıpranmış Saçlar için Maske Tarifi

Malzemeler:
  • 2 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 çorba kaşığı gliserin
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
Hazırlanışı ve Uygulaması:
Kuru saçlar için protein tedavisi de yapabilirsiniz.2 adet yumurtayı çırpın ve içine bir çorba kaşığı hindistan cevizi yağı, bir çorba kaşığı gliserin, bir çorba kaşığı elma sirkesi ilave edin. Saçınızı bir kez şampuanladıktan sonra saçlarınıza bu karışımı sürüp 15-20 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile iyice durulayın. Farkı fark edeceksiniz.


Kuru Saçlar için Bakım Maskesi 

Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı
Hazırlanışı ve Uygulaması:
Kuru saçların en büyük ihtiyacı tabi ki yağdır. Yağ azlığı sonucunda saçlar direncini yitirir ve hem çabuk kırılır hem de matlaşır. Kuru saçların yağ eksikliğini gidermek için mayonez bire birdir.1 yumurtayı, bir çorba kaşığı elma sirkesini, iki çorba kaşığı hindistan cevizi yağını çırpın. Bu karışımı baş derinize ovarak uygulayın. 15 dakika sonra saçlarınızı durulayın. Bu tedavi baş derisine nem kazandırır ve kuru saçın yağla beslenmesini sağlar.



Kuru saçlar için bu maskeler saçlarınızda keratin bağlarını güçlendirecek, saç derinizi temizleyecek, bölünmüş uçlarınızı onaracak ve kırılmaları engelleyeceklerdir. Geç olmadan sizde bu maskeleri deneyebilirsiniz. 

1 yorum:

  1. argan bakım öncesinde saçına onarıcı etki isteyenler için Katkısız Keratin sürülürse harikaların harikası oluyor kırıklar gidiyor ve saçlarda düzelme ve güzellik oluyor.

    YanıtlaSil