18 Ağustos 2017 Cuma

Kuru Saçlarda Kepek

Kuru saçlar genelde kuru saç derisi ile beraber geldiği için , saç derisinde ölü deri hücre artıkları fazla birikmekte ve buda kepeklere neden olmaktadır. Kuru saçlarda kepek sorunu diğer saçlara göre daha fazladır ve bu sorunu gidermek adına aşağıdaki yöntemler denenebilir. 

Kuru Saç Kepeğine Zeytin Yağı


Donuk olan kuru saçların görüntüsü yıkandıktan sonra bile değişmez. Bunun yanında kuru saçlarda da kepek görülür. Bu ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkar çünkü kuru saçlar bu etkilerden kaynaklı hem yıpranmakta hem de kirli gözükmektedir. Genelde kuru saçlardaki bu sorun için en yaygın kullanılan çözüm kuru saçlarınıza pamuk yardımı ile zeytin yağı sürmek ve ardından yarım saat sonra saçları yıkamaktır. Eskilerden beri kullanılan bu yöntem tek başına çoğu zaman işe yarar ama saçlardaki hasarı onarmak için yeterli gelmeyebilir. Hem kuru saçlardaki kepeği engellemek hem de kuru saçlara bakım yapmak adına aşağıdaki yöntemler denenebilir. 


Kuru Saçlar Nasıl Giderilir ? 

  • Saç bakım kremi kullanın: Kuru saçların neme ihtiyacı var. Alkol içermeyen nemlendiricileri tercih edin. Çünkü alkol saçı daha fazla kurutur. 
  • Parlaklık için yumurta kullanın: Saçınızı temizlemek ve süper bir parlaklık vermek için ılık suyun içine yumurta kırın ve saçınıza sürerek köpürtün. Ilık suyla iyice durulayın. Fazla yıpranmış saçlara parlaklık kazandırmak için ise bu tedaviyi uygulayın: 3 yumurtayı, iki yemek kaşığı hindistan cevizi yağını ve bir çay kaşığı sirkeyi karıştırın. Bunu uzun saçlarınıza uygulayın ve plastik bir boneyle kapatın ve 30 dakika bu şekilde bekleyin. Sonra her zamanki gibi şampuanlayın. 
  • Sıcak bakım yağı kullanın: Saç bakım profesyonelleri, kuru ve yıpranmış saçları onarmak için sıcak yağ tedavisini öneriyor. 
  • Daha az fırçalayın: Fazla fazla fırçalamak saçlarınızın kırılmasına ve dökülmesine neden olur. Kuru ve kolay kırılan saçlar ise aşırı fırçalamaya karşı daha fazla savunmasızdır. Her zaman saçlarınızı nazikçe fırçalayın ve bu işlemi asla saçınız yaşken yapmayın. Saçınız yaşsa, fırça yerine tarak kullanın. Kullandığınız saç fırçasının tipi de fazla önemli. Delikli saç fırçası iyi bir seçimdir. 
  • Şampuanınıza dikkat edin: Saçınızı fazla sık şampuanlamak, kuru saçın en yaygın nedenlerinden biridir. Şampuanlar saçınızı nemli tutan doğal yağları soyan sert temizleme ajanları içeriyor. Kuru saçlar için ideal olan şampuanların pH değerinin 4,5 ile 6,7 arasında olması gerekiyor. 
  • Sıcaktan uzak durun: Kuru saçlı olanlar saç maşası ve fön makinesi kullanıp kullanamayacaklarını her zaman merak ederler. Saç kıvırma aletleri kuru saçlar için en kötü olanıdır. Yapay bir kurutma kullanmak zorundaysanız, en düşük ısıdaki fön makinesini tercih edin. 
  • Saçınıza nazik davranın: Kuru saç en narin saç tipidir. Bu nedenle saçınıza özen göstermelisiniz. Köpürtürken nazik davranın. Saçınızı hiçbir şekilde ani ve hızlıca çekmeyin. Tırnaklarınızla ovalamayın, bu şekilde yaparsanız saçınızı değil saç derinizi de tahriş edersiniz. Saçınızı parmak uçlarınızla ovalayarak köpürtün, yine parmak uçlarınızla saç derinizi ovalamak yağ bezlerini faaliyete geçirecektir. 
  • Saç tedavilerinizin zamanını iyi ayarlayın: Saçınıza permayı salı günü yaptırdıysanız, boyasını perşembe günü yaptırın ve saç kıvırma aletini ise cumartesi günü kullanın. 
  • Sirkeyi deneyin: Kuru saçlarınızı sirkeyle canlandırmanın birkaç seçeneği var. Sirke iyi bir nemlendiricidir ve temizliği ve parlaklığı artırır. Saçlarınızı duruladığınız suya sadece bir yemek kaşığı sirke ekleyin. Banyonuzda bunun için küçük bir pet şişede sirke bulundurun, yolculuğa çıktığınızda yanınızdan ayırmayın. Ayrıca sirkeyi kepeklerinizin kaybolması için de kullanabilirsiniz. Saçınızı şampuanlamadan önce haftada birkaç kez sirkeyle masaj yapın. 
  • Mutfak dolabınıza bir göz atın: Ceviz ve fındık gibi kabuklu yemişler ve çekirdeklerin saçınıza yararı vardır. Bu besinlerde bulunan gerekli yağ asitleri saçınıza parlaklık olarak döner. İyice olgunlaşmış bir muzla avokadoyu birlikte ezin, saçınıza yayın ve bir saat kadar bekleyin. Sonra ılık suyla durulayın.

Karanfilin Saç Bakımında ve Saç Dökülmesinde Kullanımı



Saçlarınız dökülmesine ise karanfil çözüm sunar. Başka bir ifadeyle karanfilin faydalarından biri de saç dökülmesini kısa zamanda durdurmasıdır.


  • Diğer metodlar gibi rahatsız edici bir kokusu yoktur. Bu özelliği sayesinde hem kış aylarında hem de yaz aylarında rahatlıkla kullanılabilir. 
  • Hazırlanması ve uygulanması son derece zahmetsizdir. 
  • Özellikle tercih etmediğiniz sürece uygulandıktan sonra durulama gerektirmez. 
  • Çok kısa zamanda sonuç verir. 
  • Tonik görevi görür. 

Karanfil kürü uygulaması;

10-15 adet karanfili bir bardak kaynar suya atıp 10 dakika demleyerek karanfil çayını kolayca hazırlayabilirsiniz. Sonra yapmanız gereken tek şey hazırladığınız bu çayı saç derisine masajla uygulamak. (bu ölçülerle hazırladığınız çayın miktarı fazla ise yarım bardak su ve 7-8 adet karanfille de hazırlayabilirsiniz)


Kuru saçlardaki kepek sorunları genelde yukarıda verilen doğal çözümler ile kolayca geçirilmektedir. Fakat hala kepek sorununuz devam ederse bir uzmana danışmanız ve ona göre hareket etmeniz sizin için yararlı olacaktır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder