24 Nisan 2019 Çarşamba

Saç Nemlendirici Öneriler

Evde var olan doğal malzemeler yardımıyla saç bakımı yapmak esasında oldukça basittir. Yaz sezonunun açılmasıyla beraber insanlarda bir rahatlık oluyor bunu kabul etmek gerekiyor. Bütün kış yaza hazır girebilmek için spor yaparız, saç bakımı, cilt bakımı gerçekleştiririz. Yaz geldiğinde ve söz konusu tatil olduğunda, her şey rafa kalkar ve hedefimiz sadece tatil tadını çıkarmak olur. Tabi ki tatili hepimiz hak ediyoruz. Fakat tüm yıl yaptıklarımızın boşa gitmemesi, tekrar yıpranan saçlar ile mücadele etmemek için düzenli şekilde saç bakımı gerçekleştirmeye devam ediyor olmamız şarttır. En azından düzenli şekilde nemlendirici saç maskeleri gerçekleştirmek saç sağlığımızı koruyacaktır. Aynı şekilde bu durum cilt bakımı içinde geçerlidir. Bende bugün sizlere kuru saçlar için saç nemlendirici maske tarifleri ve öneriler aktaracağım. Tamamen evde uygulayabileceğiniz bu yöntemler ile saçlarınızı nemlendirin.

Saç Nemlendirici Çilek Maskesi



Eğer saçlarınızın derinlemesine bir bakıma ve nemlendirmeye ihtiyaç duyuyorsa çilek maskesini uygulayabilirsiniz. Çilek maskesi saçınıza hafiflik katacak aynı zamanda parlak ve pürüzsüz saçlara sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Çilek, barındırdığı C vitamini ve biotin içeriğiyle saçlarınızın parlak ve ışıl ışıl olmasına yardımcı olur, saçları nemlendirir ve kökten uca onarımını yapar, saç derisinde var olan kirleri temizler ve saç köklerinin rahat nefes almasına yardımcı olur. Bu yüzden de nemlendirici saç maskeleri dendiğinde akla gelen doğal malzemeler arasında mutlaka çilek vardır.

Çilek maskesi için ihtiyaç duyulan malzemeler: 8 adet çilek ve 2 yemek kaşığı mayonez. Mayonezi kendiniz yapabiliyorsanız çok daha faydalı olacaktır. Çünkü, başta yumurta ve sirke olmak üzere mayonez içerisindeki malzemeler, boyadan ve güneşten yıpranan saçların kısa zamanda nemlenmesini, yumuşamasını ve kırık oluşumunun azalmasını sağlayacaktır. Bu iki malzemeyi karıştırıp, ıslak saça, krem kıvamına gelince maskeyi uygulamanız gerekmektedir. 15 dakika kadar bekledikten sonra saçınızı güzelce durulayın.

Hindistan Cevizi Yağı


Hindistan cevizi yağı kuru saçlara oldukça iyi gelmektedir. Eğer kuru ve yıpranmış saçlara sahipseniz daha iyi bir bakım uygulama noktasında hindistan cevizi yağına zeytinyağı da katabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı saçları nemlendirir, yumuşak ve sağlıklı olmasına yardımcı olmaktadır.

Yeterli büyüklükte bir kaba 2 ölçü hindistan cevizi yağı ve 1 ölçü zeytinyağı katın. Elde ettiğiniz karışım yardımıyla saç derinize ve saçlarınıza kökten uca masaj uygulayın. Saçlarınızı toplayın ve bir bone takın. En az 20 dakika saçlarınızda bu uygulamayı bekletin. Ardından saçınızı su yardımıyla durulayın ve şampuan ile saç kreminizi uygulaması gerçekleştirin. Eğer saçlarınız yaşanan yıpranma yüksekse maskeyi daha uzun süre saçınızda bekletin.

Kuru saçlar yalnızca saçların sağlıksız görünmesine ve zor şekil almasına yol açmaz. Uçları daha sık kırılmakta ve sürekli uçlardan kesmek zorunda kalacağınızdan kaynaklı istediğiniz sürede saçlarınızı uzatmanıza engel olmaktadır. Bundan dolayı nemlendirici saç maskelerini her hafta düzenli şekilde uygulamak saçların daha sağlıklı görünmesine ve daha kısa sürede uzamasına yardımcı olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder