18 Ağustos 2017 Cuma

Kuru Saçlar İçin Hindistan Cevizi Yağı

Eğer kuru saçlara sahipseniz vereceğim önerileri uyguladığınızda faydasını göreceksiniz. Kuru saçlardan kurtulmanın çözümlerini sizlere sunmaya çalışacağım. İyi okumalar dilerim.

Kuru Saçlara doğal Yağ Bakımı



Kış günlerinde kuru saçlar bir şekilde yağmurla, karla su ile temas ettiğinden fazla belli etmez kendini. Fakat yazın sıcağında kuru saçlar saçın yıpranmasına, koparak dökülmesine ve kırılmasına seçenek açar. Bu yüzden yaz sıcağında en doğru şekilde kuru saçlar için saç bakımı uygulanması gerekir. Duş aldığınızda saç kurutma makinasını mümkün olduğunda kullanmamak da ilk kuralların başında gelmektedir.

Sağlıklı saçlar için öncelikle sağlıklı bir saç derisine sahip olmak gerekmektedir. Saçınızda kullandığınız jöle, sprey, saç kremi, saç serumu ve diğer ürünler zamanla saç diplerinde ve saç derisinde birikime yol açar ve bu saç derisinin kaşınmasına neden olur. Eğer bu birikim düzenli olarak derinlemesine temizlenmezse bir zaman sonra kepek oluşabilir, kaşınma sonucu saç kökleri zayıflayabilir ve koparak dökülmelerde neden olabilir. Hindistan cevizi yağıyla düzenli olarak saç derisine masaj yapmak bu birikimi temizlerken saç derisi kuruluğunu alır ve kaşıntıyı ortadan kaldırır. Hindistan cevizi yağında bulunan yağ asitleri saç derisindeki yağ üretimini dengelerken saç köklerini güçlendirir ve saça doğal bir parlaklık verir. Yumuşayan saçlara şekil vermek kolaylaşır ve kırıklar daha az oluşur.


Kuru Saçlara Hindistan Cevizi Yağı Kullanımı 


Öncelikle saçlarınızı şampuanlayın ve ılık suyla iyice durulayın. Duştan çıktıktan sonra fazla suyu havluyla saçlarınıza bastırarak alın ve geniş dişli bir tarakla saçlarınızı tarayın. bir yemek kaşığı Hindistan cevizi yağını avucunuza alın ve ellerinizi ovuşturarak yağın avuç içlerinizde iyice yayılmasını sağlayın. Yağ miktarını saçınızın uzunluğuna göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz. Önce parmak uçlarınızla saç derisine masaj yapın. 5-10 dakikalık masajdan sonra avuçlarınızda kalan yağı tüm saçınıza eşit miktarda sürün. Yağın saç ve saç derisine iyice işlemesi için plastik bir duş bonesi takın veya saçınızı streç filmle sarın. bir saat bekledikten sonra yağı temizlemek için saçınızı şampuanlayın ve fazla sıcak olmayan suyla durulayın.

Uygulamayla iligili bir video hazırladım aşağıdan izleyebilirsiniz


Haftada bir yapacağınız bu metod etkilerini 3-4 hafta sonra göstermeye başlayacaktır ve saçınız daha parlak, yumuşak olacaktır. Eğer saçlarınız denizden, güneşten, boyadan ve maşadan fazla yıprandıysa ilk birkaç hafta, haftada iki kez Hindistan cevizi yağıyla bakım yapabilirsiniz.






Hindistan cevizi yağı sadece kuru saçlar için değil her türlü saç bakımı için bir nimettir. Bundan kaynaklı kullanımı son derece yararlıdır. Yukarıdaki yazımız bu doğal ve besleyici yağı nasıl kullanmanız gerektiği konusunda umarım size yararlı olmuştur. 

1 yorum:

  1. Bence Argan yağı gerçekten tartışmasız çok güzel bir bakım yapıyor, Hele argan bakım öncesinde saçına onarıcı etki isteyenler için Katkısız Keratin sürülürse harikaların harikası oluyor kırıklar gidiyor ve saçlarda düzelme ve güzellik oluyor.

    YanıtlaSil