18 Ağustos 2017 Cuma

Kuru Saçlar



Kuru SaçlarınBakımı Blog'u olarak size kuru saçlar, kuru saçların bakımı, kuru saçlardan kurtulma yöntemleri, saç kurumasını durdurmak ve saç kurumasının çözümü hakkında bilgiler vermekteyiz.

Donuk olan kuru saçların görüntüsü yıkandıktan sonra bile değişmez. Bunun yanında kuru saçlarda da kepek görülür. Saçlarınız boya, maşa, deniz, güneş, hava kirliliği ve daha pek fazla nedenden kuruyabilir ve ara ara kuruması normaldir. Böyle zamanlarda kırıkların çoğalmasını önlemek, saçınızı yumuşatmak ve saçlarınıza parlaklık vermek için bakım maskeleri kullanabilir veya sıcak yağ bakımı yapabilirsiniz. Kuru saçlara evde saç bakımı için daha ani bir çözüm arıyorsanız farklı kozmetik markalarının saçları derinlemesine nemlendiren bakım serumlarından kullanabilirsiniz.


Bazı günler aynada gördüğümüz kişiyi hiç beğenmeyiz. Saçları birbirine karışmış, yıpranmış ve düğüm düğüm olmuş bu insanı görmek bile istemeyiz. Ancak yapacak bir şey yok. Çözüm yine sizin elinizde.

Bazılarımız kuru saçlara aynı dökülen saçlar, ince telli saçlar, kıvırcık veya dümdüz saçlar gibi kalıtsal olarak sahip oluruz. Bazılarımız ise saç şekillendirici ürünleri ve cihazları fazla sık kullanmaktan, boya gibi saçları yıpratan metodları düzenli olarak yaptırmaktan kuru saçlarla baş başa kalabiliriz. Bu nedenler dışında ise güneş saçların kurumasına seçenek açabilir. Düzenli olarak bakım yaparak, evde hazırlanabilen kolay saç maskelerini kullanarak kuruyan, solgun görünen ve kolay kırılan saçlarınızı nemlendirebilirsiniz.

KURU SAÇLAR İÇİN

Malzemeler:
Bir çorba kaşığı bal
Yarım fincan tam yağlı süt

Yapılışı:
Balla sütü karıştırıp saç derisine masaj yapın ve 15 dk. bırakın. Yumuşak bir şampuanla yıkayın.
Kuru saçlarınızı, kuru meyveler ile güçlendirin. İlk olarak kuru incir ile kuru saçlara doğal bakım yapılmaktadır.

Kuru saçları nemlendirme yöntemleri, Mat ve cansız kuru saçları nemlendirmek için birçok seçenek ve metod denediniz başarısız olduysanız. İşte size kurusaclarblogspot.com un önerileri.
Kuru saçlar canlılığını yitirir ve güzelliğini kaybeder. Bazı bakım maskeleri ile saçlarınızı eski ve ışıldayan sağlığına kavuşturabilirsiniz.

Saçlardaki elektriklenme saçların kabarmasına ve bakımsız görünmesine neden olur. Saçların şekil alması zorlaşır ve mat bir görünüm almaya başlar. Genetik özellikler faydalı olabileceği gibi kurutma ve tarama işlemi de elektriklenmeye sebep olur. Saçların elektriklenmesi daha fazla kıvırcık saçlarda rastlanan bir problemdir.

Donuk olan kuru saçların görüntüsü yıkandıktan sonra bile değişmez. Bunun yanında kuru saçlarda da kepek görülür.

Eğer kuru saçlara sahipseniz vereceğim önerileri uyguladığınızda faydasını göreceksiniz. Kuru saçlardan kurtulmanın çözümlerini sizlere sunmaya çalışacağım. Kış günlerinde kuru saçlar bir şekilde yağmurla, karla su ile temas ettiğinden fazla belli etmez kendini. Fakat yazın sıcağında kuru saçlar saçın yıpranmasına, koparak dökülmesine ve kırılmasına seçenek açar. Bu yüzden yaz sıcağında en doğru şekilde kuru saçlar için saç bakımı uygulanması gerekir. Duş aldığınızda saç kurutma makinasını mümkün olduğunda kullanmamak lazım.

Yukarıdaki yazılar şimdiye kadar blog umdaki yazıların bir özeti idi hepinize iyi okumalar.


1 yorum:

  1. saç önemli bir konudur ve saç bakımı uzun süren bir olay ilk seanslarda
    etkisini göstermez saç dökülmesi
    bakımsız saçlarda daha fazla meydana gelir onun için dikkatli olmamız gerekli

    YanıtlaSil