29 Kasım 2017 Çarşamba

Evde Keratin Bakımı

Evde keratin bakımı hakkında hazırladığımız yazımızda keratin bakımının ne olduğunu aydınlatmamız önemlidir. Çünkü son dönemde doğal keratin bakımı ile saç düzleştiren ve kimyasal içeren formaldehitli keratin bakımı karıştırılmaktadır. Bundan kaynaklı bu yazımızda keratin maskesinden ve evde keratin bakımından bahsedeceğiz. ayrıca keratin maddesinin nelerde bulunduğuna da değinerek yazımızı sonlandıracağız. İyi okumalar dileriz. 

Keratin Bakımı Nedir


keratin  bakımı hakkında bilgiKeratin bakımı  düz saçlar isteyen kadınlar tarafından uygulansa da aslında düzleştirme işlemleri formaldehit maddesi ile yapılmaktadır.  Buda saçlara zarar veren bir kimyasaldır. Saçları düzleştirme ve parlaklık kazandırma için kadınların yaptığı bu kalıcı fön işlemi kadınlara güzellik kattığı doğrudur fakat zararlarını da beraberinde getirmektedir. Formaldehit kullanılan ürünler Avrupa ' da yasaklanmasına rağmen Türkiye'de  hala kullanılmaktadır. Formaldehit maddesi ısı ile tepkimeye geçerek kanserojen etkilere neden olmaktadır.



Keratin Maskesi


Keratinli saç bakım maskesi,boyalı, kuru ve yıpranmış saçlarınızın bakımı için formüle edilmiştir. Maske içeriğindeki keratin, proteinler, vitaminler sayesinde saçınızın ihtiyaç duyduğu nem ve bakım için tasarlanmıştır. Maske içeriğinde yoğun bitkisel yağ kullanılmıştır. Maske yoğun yağ içerdiği için duştan önce bakım yapılmalı ve durulanarak kullanılmalıdır.  Bu doğal keratin maskesinin formaldehit ile alakası yoktur ve saçları düzleştirmez. Fakat saçlarınızı daha sağlıklı ve canlı yapar. Ayrıca saçlarınızda bir çok etkenden; çevresel koşullardan , yıkamadan, boyatmaktan kaynaklı yitirilen keratini saçlarınıza geri yükleyerek saçlarınızın daha gür olmasını ve canlı olmasını sağlamaktadır. 





Evde Keratin Bakımı Nasıl Yapılır


Evde uygulanan keratin bakımları 2 türlü olmakla beraber bunlardan biri formaldehitli ve ısı kullanılan diğeri ise doğal olan ve saçlara sürüldükten sonra yıkanan keratindir. Bilgilendirme amacıyla saçlarınıza uygulanan 2 keratin maskesi hakkında da bilgi vereceğiz. 

Formadehitli keratin uygulaması ; 

  • Önce saçlar yıkanır ardından demet demet ayrılır. 
  • Ayrılan her saça formadehitli keratin sürülür ve fön , maşa, kurutma makinesi ile saça ısı verilir. 
  • Isı verme işlemlerinde saç taranır( eğer kurutma makinesi kullanılıyorsa ) 
  • Isı verme sırasında formaldehitten zararlı kanserojen bir gaz yayılır bunun için maske kullanılmalıdır. 
  • Saçlar düzleştirildikten sonra yıkanmamalıdır ve kalıcı fön olarak kalmalıdır. 
  • Evet artık saçlarınız daha parlak ve canlı aynı zaman kimyasallar ile yaptığınız bu işlemler ile kansere bir adım daha atmış olmaktasınızdır. 
keratin bakımı yapmaFomaldehitsiz keratin uygulamasında ise; Keratin bakımı yapmadan önce saçların temiz olması gerekmektedir. Bundan kaynaklı saçlarınızı SLS ve paraben  içermeyen bir şampuan ile yıkmalısınız. Ardından keratin bakımı işlemine geçebilirsiniz. Keratin bakımı kuru ve boyalı saçlara, yağlı saçlara uygulanabilmektedir. Bu açıdan herhangi bir sakınca yoktur. Keratin bakımı aşağıda verilen vitaminler, keratinli saç maskesi ve doğal keratin karıştırılması ile elde edilir. Saçlara sürüldükten yarım saat sonra saçlar tekrar yıkanmalıdır. Çünkü keratin maskesi doğal yağları da içerisinde barındırmaktadır ve saçları uzun süre yağlı bırakmak doğru değildir.
  • iki yemek kaşığı doa keratinli saç maskesi
  • Saf  keratin (250 ml saçlarınız uzun ise daha fazla koyabilirsiniz.)
  • B5 ve E vitamini 
  • Bulabilirseniz H ve F vitaminleri de karışıma eklenebilir( vitaminler saçlarınızı  hem yumuşatacak hem de saçlarınızı içerdikleri antitoksidan ile koruyacaklardır.) 





Keratin Nelerde Bulunur

Keratin saç , tırnaklarda  ve ciltte bulunmaktadır. Ayrıca hayvan boynuz ve toynaklarında da sert keratin vardır. Bunun dışında keratin maddesi protein kaynağı olan yiyeceklerde ve bitkisel kaynaklarda bulunmaktadır. 

  • Havuç
  • Yumurta
  • Kırmızı et
  • Hindi
  • Brokoli
  • Ispanak
  • Tavuk eti


  

Evde Keratin Bakımı Yapanlar


Evde doğal keratin bakımı uygulayanlar; doğal keratin bakımı yaptıklarında ve düzenli uygulama gösterdiğinizde saçlarınızı daha sağlıklı daha parlak ve daha canlı kılacaktır. Diğer yandan formadlehit bakımını evde deneyenler ısıdan sonra formaldehitten çıkan kötü kokudan şikayetçilerdir. Ayrıca bu kötü koku ile beraber kanserojen maddelerde eve yayılmaktadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder