18 Ağustos 2017 Cuma

Saç Maskesi

Saç maskelerini ele aldığımız bu yazımızda sizlere ; keratin saç bakım maskesi hakkında bilgiler vereceğiz. Ayrıca sizlere ; her saç tipine uygun olan keratin maskesini ve doa kozmetik keratin maskesini nasıl kullanacağınızı da anlatacağız. Yazımızın saç bakımınızda yararlı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz. 

Saç Maskesi




Saçlar, hava kirliliği gibi çevresel faktörler nedeniyle ve özellikle güneşin etkileri ile yıpranabilir. Ayrıca boyadan veya saç möaşaları gibi ısı uygulamalarından kaynaklı  cansız ve yıpranmış görünebilir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz canlandırıcı saç maskeleri böyle durumlarda saçlarınızı kısa sürede yumuşak ve parlak yapmak için idealdir. Bu maskeler çeşitli olmakla beraber nemlendirmek ve onarıcı olma temelini taşır. 

Keratin saç Bakım Maskesi

Keratin saçın oluştuğu temel maddedir. Saçın üzerini kaplayarak saçın parlak görünmesini sağlar saça uygulanan aşırı ısıl işlemler yani fön, maşa gibi işlemler sonrası saçları onarmak için kullanılabilir.  Belli bir süre sonra saçın yapısındaki doğal keratin miktarı normal bir saç yıkamasında bile azalır ve bu sebeple saç matlaşır ve kurur. Keratin bakımda tüm bu olumsuz etkileri gidermek adına yapılır. Yapılan işlem saçı 3 aya kadar korur yenilenmesini sağlar düzenli olarak yapıldığında saçın canlılığını geri kazanmasını sağlar.

Her Saç Tipine Keratin Maskesi

Keratin bakımının faydaları sadece bununla sınırlı değil. Genellikle kıvırcık veya dalgalı saçları kalıcı olarak düzleştirmek amacıyla yapılan keratin yüklemesi gibi formaldehitli ve zararlı bakımlara nazaran keratinli saç maskesi aslında kuru ve yıpranmış saçlara uygulanan etkili bir genel bakımdır. Bu bakım sayesinde kuru saçlarınız yumuşayarak sağlıklı bir görüntüye ulaşırken incelmiş, dökülen saçlarınız ise eski gür haline kavuşacaktır. Saçlarınızı düzleştirmek ve aynı zamanda etkili, yoğun bir bakımdan geçirmek istiyorsanız keratin bakımı sizin için biçilmiş kaftandır.

Yaklaşık 20 ile 30 dakika arası süren keratin bakımı sonrasında, saçınız uzun süreli bir düzleşme, parlaklık ve sağlıklı görüntüye kavuşacaktır. Ayrıca bu sıvı keratin saçınızın gün içinde maruz kalabileceği her türlü dış etkilere karşı koruyucu bir görev üstlenir. Saçınızı tüm zararları etkilere karşı koruyarak saçınızın daha uzun süre güçlü kalmasını sağlar. 

Doa Kozmetik Keratin Maskesi


İçeriğinde; Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Keratin (Hydrolyzed corn protein, Hydrolyzed wheat protein, Hydrolyzed soy protein), Ceteareth-29, Baobab oil, Argan oil, Macadamia Oil, Mango Butter, Shea Butter, Coconut Butter, Cocoa Butter, Sodium Cocoamphopropionate, Laurdimonium Hydroxypropyl Hydrolysed Wheat Protein, Hydroxyethyl Cetyldimonium Phosphate, Polyquaternium-16 gibi çok güçlü etken maddler bulunduran maske, özellikle kuru saçlarda bariz bir etki yaratmaktadır.

İçeriğinde bulunan doğal yağlar olan, argan, macademiz, mango, kakao gibi yağlarla keratin etkisinin kat be kat arttırıldığı bu maskenin piyasadaki muaddileleriyle karşılaştırmak hiç te doğru olmayacaktır.






Evde Doa Keratin Maskesi Nasıl Uygulanır 

Eğer evinizde keratin bakımı yapacaksanız, keratinli maskeyi saçınızda daha fazla bekletmenizde fayda vardır. Ayrıca maskeyi, doakimya.com sitesinden alabileceğiniz keratin, b5 vitamini ve e vitamini ile zenginleştirebilirsiniz. Yapacağınız bakım için kullanabileceğiniz tarif şu şekildedir.

  • 2 yemek kaşığı keratinli maske 
  • 5 ml keratin (doa kimyadaki şişe keratinin yarısı) 
  • 2 çay kaşığı b5 vitamini 
  • 2 çay kaşığı e vitamini 
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
Yukarıdaki maddeleri karıştırıp saçlarınızda 1-2 saat bekletin saçınızı yıkayın (saçınızda bir gece beklemesi daha iyi olur. Karışım saçınızda beklerken saçınıza bir bone takmanız ve 10 dakikada bir sıcak havluyu saçınıza tutmanız daha faydalı olacaktır, böylece düşük ısı yaptığınız karışımın saçınıza iyice işlemesini sağlar. Sıcak havlu uygulayarak 1 saat bekletmeniz yetecektir. Bu bakımı yaparken saçınıza kesinlikle maşa ile ısı uygulamayın. Eğer vaktiniz varsa maskeyi saçınızda bir gece bekletebilirsiniz.

www.doakozmetik.com adresinden keratinli saç maskesine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.


Konumuzla alakalı olarak " Kuru Saçlarda Kepek" başlıklı yazımızında dikkate değer olduğunun altını özellikle çizerek okumanızı tavsiye eder iyi okumalar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder