18 Ağustos 2017 Cuma

Kuru Saçların Nedenleri

Kuru saçlar genelde yıpranmış bir vaziyette görülür. Mesela yağlı saçlar kirli gözükürken kuru saçlar bölünmüş uçlar, saç kırıklıkları ve gereksiz kabarmalar ile tam bir facia olabilir. Bundan kaynaklı kuru saçların nedenini bilmek ve bu nedenleri çözmek önem arz etmektedir. Bizlerde bu yazıda kuru saç nedenlerinden ve kuru saçları nasıl çözeceğinizden bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz.

Kuru ve Yıpranmış Saç Nedenleri ? 


Bazı günler aynada gördüğümüz kişiyi hiç beğenmeyiz. Saçları birbirine karışmış, yıpranmış ve düğüm düğüm olmuş bu insanı görmek bile istemeyiz. Ancak yapacak bir şey yok. Çözüm yine sizin elinizde.

Aşırı kuru saçların ana nedeni; sık şampuan kullanmak, güneş, hava kirliliği veya saç derisinde oluşan cilt hastalıklarının bir sonucu olarak yağ üretiminin azalmasıdır. Normal olarak saç derisinin altında üretilen ve buradan saçlara ulaştırılan yağın azalması, saç derisini ve saç tellerini kurutur. Bu kuruluk ise saç köklerini zayıflatırken, saçları kırılmaya karşı dayanıksız hale getirir ve soluk görünmesine neden olur. Kuru saçlar için özel bakım uygulamalarının yardımıyla bu kuruluğun yarattığı olumsuz etkilerden korunabilirsiniz.



Kuru Saçlar için Yapılması  Gerekenler


Kuru saçların sebebi A vitamini eksikliğine bağlanabilir. A vitamini saç tellerini de yenileyen keratinizasyonun harekete geçmesi için gereklidir ve bu işlem saç uzama döngüsünün de bir parçasıdır. Yeteri kadar A vitamini almazsanız saçlarınız kuruyacaktır.

Beslenmenize sağlıklı yağ asitleri ilave edin. Lineolik asit gibi yoğun miktarlarda Omega 3 ve Omega 6 içeren maddeler, saçınıza gereken nemi sağlayacaktır.

Ton balığı, somon, keten tohumu, ceviz, taze meyve ve sebzeler tüketmeniz gereken gıdalar arasında. Bu arada işlenmiş besinlerden de kesinlikle uzak kalmalısınız.


Kuru Saç Bakımı Tavsiyeler

  1. Kuru saçı her gün yıkamayın! Her şampuanlama saçtaki koruyucu lipitleri alır. Kuru saçı az ve fakat gerekliyse yıkayın.
  2. Sadece sizin saç tipiniz için özel olarak yapılmış ürünleri kullanın. Uygun ürünlerde daha az kurutucu köpük maddeleri bulunur ve bunların içeriğinde daha yüksek oranda bulunan daha yüksek silikon muhteviyatı saçınızı taramayı kolaylaştıracaktır.
  3. Haftada en az bir kere saçınıza kür uygulayın. Bu tür saç bakımları kuru saça bolca nem verir ve saç yüzeyini bakım yağlarıyla mühürler.
  4. Saçınızı saç koruma kullanmadan asla ısıyla şekillendirmeyin! Saç düzleştirme (sıcak maşaları) ve fön makinelerinin sıcak havası saçınıza iyi gelmez, nemini alır. Yeni bir saç kurutma makinesi alırken ısı koruma ayarının olup olmadığına bakın. Aşırı ısınmaya karşı koruma olmazsa olmaz bir özelliktir.
  5. El emeği: Saç derisine yapılan düzenli masajlar kan akışını düzenler ve sebum ifrazatını artırır
  6. Saçınızı aşırı sıcak suyla yıkamayın, çünkü bu saçınızdan doğal maddeleri söküp alacaktır. Ilık ve hafif sıcak arası bir su sıcaklığı en iyisidir. Son olarak saçınızın uzun kesimlerini soğuk suyla durulamalısınız. Bu saçınızın kaygan ve parlak olmasını sağlayacaktır.
  7. Saçınızı asla alkol içeren ürünlerle şekillendirmeyin! Saç spreyleri, köpüklü ürünler, jeller ve diğer ürünlerdeki alkol de saçlarınızı kurutur.
  8. Saç bakım aletlerinize de dikkat etmelisiniz. Kalitesiz imal edilmiş tarak ve fırçalardaki çapaklar kepek tabakasına zarar verecek ve doğal kaygan yüzeyini bozacaktır.
  9. Önce ıslak saçınızı geniş dişli tarakla açın. Daha sonra saçı nazikçe tarayın. Islak veya sulu saç zarar görmeye daha müsaittir.
  10. Saçınıza özenle bakın. Sert muamele saçınızı fazla fazla gerip daha sonraki süreçlerde zarar verebilir. 

Kuru Saçlar için Kür 


Saçlarınıza nem kazandırmak için saf hindistan cevizi yağından yararlanacağınız yeni bir tarif;


  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı,
  • 3 yemek kaşığı avokado yağı,
  • iki yemek kaşığı ceviz yağı,
  • bir yumurta sarısı,
  • 3 ampul Bepantane,
  • bir yemek kaşığı bal.

Tüm malzemeleri karıştırın. Yeni yıkanmış ve nemi alınmış hafif kurumuş saçınıza uygulayın. 30 dakika beklettikten sonra saçınızı yıkayın. Saçınızın son durulamasında bir yemek kaşığı sirke kullanın. Bu maskeyi haftada bir ya da iki kez uygulayabilirsiniz. Böylece hem saçınızın nemi ve canlılığı artacak hem de uçlarındaki kırıkların onarımı kolaylaşacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder