21 Ağustos 2017 Pazartesi

Saç Botoksu

Saç botoksu hakkında hazırladığımız yazımızda saç botoksu nedir? , saç botoksu faydaları?, saç bakımı, keratin bakımı, keratin botoksu başlıkları altında size bilgiler veeceğiz. Alıntılar da kullanacağımız bu yazımızın sizlere yararlı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz.


Saç Botoksu Nedir


saç botoksu faydalarıSaç botoksu,  saç düzleştirme işlemi yapılan bir saç bakım yöntemidir. Özellikle ülkemizde brezilya fönü, kalıcı fön, saç isimleri değişse de hep aynı işleme tabidir.Saçların  parlaklığını  düzeltmek,  saçlar daha düz hale getirmek adına meydana gelmektedir.  Saç botoksu , saç dalgasını değiştiren ve yapısını değiştiren keratin veya diğer yumuşatma işlemleri gibi bir tedavi değildir; Aksine, saç botoksu kimyasal düzleştirme işlemlerinden  meydana gelmektedir. 



Saç Botoksu Faydaları



Saç Botox  aslına formaldehit ile yapılan bir düzleştirme işlemidir, birçok Avrupa ülkesinde formaldehit kullanılan ürünlerin yasaklanmasına rağmen hala bizim ülkemizde kullanımı serbesttir. Bir çok sosyal medya yazısında ise; saç düzleştirme işlemi olarak , saçları beslediğini , saçları parlaklık kazandırdığını saç botoksu faydaları başlığı altında yayınlanmaktadır.
Size bu işlemler yapılırken kullanılan ısı ile formaldehit gaz salgılar ve bu gaz da kanserojen maddeleri ortaya çıkmaktadır ve zararlı olmaktadır. 

 ( kaynak: https://keratinweb.wordpress.com/2017/08/01/sac-botoksu)



Saç Bakımı

Saç bakımında saçlarda kullanılan saç bakım maskeleri oldukça önemlidir. Aşağıda size saç bakımınızda kullanacağınız  2 adet maske verilmiştir. Tarfilerini izleyerek uygulayacağınız bu maskeler saçlarınıza oldukça faydalıdır. 


Lavantalı Saç Maskesi

Saç dökülmelerini engellemek ve bakım yapmak için yapacağınız oldukça doğal olan bu maskemizde ihtiyacınız olan sadece su ve lavantadır.  3,5 su bardağı kaynamış su içerisine 50 gram lavanta ekleyerek demlenmesini bekleyin. Demlendikten sonra biraz ılıyınca lavantalı suyu süzün ve elde etmiş olduğunuz lavantalı su ile saçlarınızı yıkayın.  Ardından yıkamadan 30 dakika bekleyin ve lavanta suyunun saça işlemesine olanak tanıyın. Daha sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. 

Ballı Saç Maskesi

Bal cilt bakımında kullanılan etkin bir maddedir ve cilt maskelerinin çoğuna katılmaktadır. Sizlere saç bakımında kullanılan balın faydalarını aktaracağız. Saçlarınızın parlak bir görünüme sahip olmasını sağlayan yarım tatlı kaşığı balı 4 su bardağı sıcak su içerisinde eritene kadar karıştırın. Oluşan karışımı saçlarınızın dibine çok değdirmeden özellikle saç kırıklıklarını geçirmek adına uçlarına uygulayın. Daha sonra biraz bekleyin ve saf su ile saçlarınızı yıkayın. 


Keratin Bakımı


keratinle saç bakımıKeratin bir proteindir. Saçlarımızın büyük bir bölümü keratin proteinlerinden oluşur. Yoğun işlemler sonucu, bu proteinler zarar görerek, saçlarda hasar meydana gelebilmektedir.  Tüm hasarlı saçlar için, iki çeşit keratin bakım yöntemi vardır. Bunlardan biri, yüksek ısı ve kimyasal katkı içeren ürünlerle yapılan keratin bakımı'dır. Kaçınılması gereken bir yöntemdir. Aksi halde uzun vadede saçı daha da yıpratabilirler. Bu keratin bakımında formaldehit kullanımı ayrıca zararlıdır. Diğer keratin bakımı ise içeriğindeki doğal malzemeler ile  saçlarınızı besleyen ve güçlendiren bir bakımdır. 


Kertain Botoxu


Genelde cilt tedavilerinde duyduğunuz botoks tedavisi, saçlara da uygulanan bir tedavidir. Saçları daha parlak daha düz yapan bu tedavide söylenen tek doğru bu olsa gerek. Saçlarınızı beslediği ve daha sağlıklı hale gelmesini sağladığı tedavide kullanılan ısı da insanlar yemek yapmaktadır. Bu ısının yoğunluğu ve sürülen kimyasallar saçlarınızı düz hale getirmekte ve aslında sağlığınıza zarar vermektedir. Zaten içeriğinde vitamin veya başka yararlı maddeler varsa bile saçlarınız bu kadar ısı altında bu yararlı maddeleri kullanmazlar.  Yüksek ısı da bu maddeler özelliklerini kaybetmektedirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder