18 Ağustos 2017 Cuma

Doğal Saç Bakımı

Kuru saçlar bir çok kadın için ciddi bir problemdir, hoş görünmemesinin yanı sıra saç hasarlarına da neden olabilmektedir. Bundan kaynaklı sizlere bu yazımızda kuru saçlar için maske tariflerinden ve kuru saçlar için besleyici  maskelerden bahsedeceğiz. İyi okumalar dileriz. 



Kuru Saçlar için   Maske

Malzemeler:
  • Bir çorba kaşığı bal 
  • Yarım fincan tam yağlı süt

Yapılışı: Balla sütü karıştırıp saç derisine masaj yapın ve 15 dk. bırakın. Yumuşak bir şampuanla yıkayın. Kuru saçlarınızı, kuru meyveler ile güçlendirin. İlk olarak kuru incir ile kuru saçlara doğal bakım yapılmaktadır.




2, 3 adet kuru inciri bir bıçakla ince ince kesin. İnce kesilmiş olan incirlerin içine bir kâse sütü karıştırın ve bu karışımı kaynamaya bırakın. Karışım kaynamaya başlayınca, çamur kıvamına gelmesi için ısıyı azaltın. Kaynamış olan bu karışımın soğumasını bekledikten sonra saçlarınızı yıkamadan, saçlarınızın diplerine olmak şartı ile masaj yaparak sürün.

Saç diplerinize sürdüğünüz bu karışımdan sonra, bir havlu yardımı ile saçlarınızı sarın ve bir saat bekledikten sonra saç tipinize uygun saç şampuanınız ile saçlarınızı yıkayın. Bu kürü hafta da bir defa uygulayarak 30 gün sonra mükemmel saçlara kavuşabilirsiniz.


Kuru Saçlara Doğal Bakım 


Isırgan Otu: Isırgan otu yapraklarından elde edilen tentür, seyrek saçlı erkeklerin kelleşmesini önler. Her gün bir ya da iki çay kaşı ısırgan otu tentürü ya da 1-2 bardak ısırgan otu çayı içmek saçlar için fazla faydalıdır.

Biberiye: Kadınlar ve erkekler saçlarının gür olması için zeytinyağıyla karıştırdıkları biberiye ile kafa derilerine masaj yapabilirler. Bu olay, o bölgedeki kan dolaşımını artırarak saçların gelişmesini desteklemektedir. Doğal şifacılar, kafa derisine her akşam iki ölçek badem yağıyla, bir ölçek biberiye yağı karışımıyla masaj yapılmasını tavsiye ediyorlar.

Meyan Kökü: Duş alırken kullandığınız şampuanınıza meyan kökü ekleyerek saç dökülmesini önleyici bir şampuan elde edebilirsiniz.



Kuru Saçlar için Besleyici Maske




  • 1 yumurta sarısı
  • bir çay bardağı demlenmiş çay
  • bir çorba kaşığı badem yağı ve iki damla limon suyu

Bu malzemeleri bir kapta  karıştırın. Saç diplerinize sürüp masaj yaparak iyice yedirin. 10-15 dakika bekleyip şampuanla yıkayın.



Kuru saçlara için tabiki de bu bakımlar yeterli gelmeyebilir özellikle kuru saçlara doğal yağlar ile bakım yapmak önemlidir. Bundan kaynaklı kuru saçlarınıza farklı bakımları da öğrenmek adına diğer blog yazılarımıza göz atabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder