21 Ağustos 2017 Pazartesi

Saç Bakım Maskesi

Saç bakım maskeleri saç bakımında oldukça önemlidir. Bundan kaynaklı sizlere saç bakım maskesi nasıl yapılır, saç bakım maskesi faydaları, doğal saç bakım maskesi ve  keratin maskesi hakkında bilgiler vereceğiz.  Saç bakım maskelerinin saç sağlığınızda ve saçlarınızın güzel görünmesinde yararlı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz. 




Saç Bakım Maskesi

doğal saç bakım maskesi Kimyasal katkı maddeleri ile hazırlanan saç bakım maskeleri saçımıza zarar vermektedir. Deneyimli bir çok uzman saç bakım maskelerinde doğal ürünlerin kullanılmasından yanadır. Saç bakımında doğal ürünler yavaş ama etkili ve sağlıklı bir çözüm sunarlar. Diğer yandan hızlı etki sağlayan kimyasal maddeler saçlara ve  saç dersine zarar verebilmektedir. 

Saç bakım maskeleri nasıl yapılacağı aşağıdaki başlıkta yer almaktadır. Doğa içerikler ile hazırlanan bu maske saç tellerinizi kökten uca besleyecek ve koruyacaktır.



Saç Maskesi Nasıl Yapılır


Doğal bir saç maskesi için gerekli olan malzemeler; 

  • 1 yumurta (özellikle uzun veya kalın saçlar için 2 yumurta kullanın)
  • 1 fincan süt (omuz boyu saç için 1/4 veya 1/2 fincan kullanın)
  • Limon 
  • 2 çorba kaşığı badem yağı  veya 2 çorba kaşığı zeytinyağı



Yağlı saçlara sahip olan kadınlar yumurta sarısını kullanmayabilirler. Kuru saçlar için yumurta sarısı kullanımı gereklidir. Çünkü içerisinde doğal yağlar barındırır.  Normal saçlar için bütün yumurtayı kullanın.  

Bütün malzemeyi bir kaba boşaltarak iyice çırpın ve karışımın birbirine iyice karışmasını sağlayın. Ardından saçlarınıza sürerek bir bone ile saçlarınızı kapatın ve ürünlerin saçlarınıza iyice işlemesini sağlayın. Daha sonra yarım saat bekleyin ve saçlarınızı yıkayın . 



Saç Maskesi Faydaları


saç maskesi nasıl yapılırTüm doğal ve organik ev yapımı saç maskeleri, saç derisini ve saç köklerini besler. Ev yapımı bir saç maskesi yapmak sadece ucuz değil aynı zamanda çok kolaydır. Tek ihtiyacınız birkaç basit mutfak malzemesidir. 

Bu basit malzemeler geçmişten günümüze kullanılmaktadır. Ve şimdiye kadar kimseye zarar verdiği görülmemiştir. Bu basit malzemeler içeriğindeki vitaminler ve mineraller ile saçlarınızı beslemenin yanında dökülmelerini de önlemektedir. 

Vitaminlerden kaynaklı antitoksidan barındırırlar ve saçlarınızı  dış etkenlere karşı korurlar. Kullanacağınız doğal yağlar ile saçlardaki kuruluk ve kırılmalar yok olurken aynı zaman da saçlarınız nemlendirilmiş olur. 



Doğal Saç Maskesi Tarifleri


Saç bakım maskesinde kullanılan hindistan yağı ile saçlarınız daha canlı ve daha parlak olacaktır. Bunun saç bakım maskesi için tek ihtiyacınız çeyrek fincan sıcak hindistancevizi yağı. sıcak hale getirmeniz sıvı olmasını sağlayacaktır. Saçınıza uygulamanız  yeterli olacaktır. En az bir saat boyunca saçlarınızda  bırakmanız gerekir. Bunun için bir havlu veya bone kullanabilirsiniz.   Arından saçlarınıza iyice işlemesi için 20-30-40 (saç kuruluğunuza göre) dakika bekletip saçlarınızı yıkayabilirsiniz. 





Keratin Saç Maskesi


Keratin bakımı son dönemlerde oldukça popüler olan bir saç bakım yöntemi olmakla beraber formaldehit kullanımı olmasından kaynaklı saçlara zarar veren bir işlemdir. Saç düzleştirme işlemleri altında yağılan bu tür tedaviler kanserojen etki yaymaktadır. Saç bakımında kullanılan doğal keratin saç maskesi ise bambaşka bir şeydir. doğal saç bakım maskesi saçlar için gereklidir. Saçlarda kaybedilen keratini geri yüklemenin yanında saçları besler ve güçlendirir. İçerdiği vitamin özleri sayesinde saçları dış etkenlerden korur. Ayrıca saçlarınızın nem dengesini tamamlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder