18 Ağustos 2017 Cuma

Kuru Saçlar Derleme Yazılarım



Kuru saçlar için hazırladığımız bu derleme yazımızda sizlere öncelikle karanfil kürü hakkında hazırlanan video'yu paylaşacağız. Daha sonra kuru saç bakımını,kuru saç nedenlerini, kuru saç dipleri bakımını,doğal saç bakımını , kuru saçları nemlendirme önerilerini, kuru saçlarda elektriklenme, kuru saçlarda kepek, kuru saçlar için hindistan cevizi yağı ve kuru saçlarınıza evde bakım hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Kuru Saçlar ve Bakımı

Donuk olan kuru saçların görüntüsü yıkandıktan sonra bile değişmez. Bunun yanında kuru saçlarda da kepek görülür. Saçlarınız boya, maşa, deniz, güneş, hava kirliliği ve daha pek fazla nedenden kuruyabilir ve ara ara kuruması normaldir. Böyle zamanlarda kırıkların çoğalmasını önlemek, saçınızı yumuşatmak ve saçlarınıza parlaklık vermek için bakım maskeleri kullanabilir veya sıcak yağ bakımı yapabilirsiniz. Kuru saçlara evde saç bakımı için daha ani bir çözüm arıyorsanız farklı kozmetik markalarının saçları derinlemesine nemlendiren bakım serumlarından kullanabilirsiniz.

Kuru Saçların Nedenleri




Aşırı kuru saçların ana nedeni; sık şampuan kullanmak, güneş, hava kirliliği veya saç derisinde oluşan cilt hastalıklarının bir sonucu olarak yağ üretiminin azalmasıdır. Normal olarak saç derisinin altında üretilen ve buradan saçlara ulaştırılan yağın azalması, saç derisini ve saç tellerini kurutur. Bu kuruluk ise saç köklerini zayıflatırken, saçları kırılmaya karşı dayanıksız hale getirir ve soluk görünmesine neden olur. Kuru saçlar için özel bakım uygulamalarının yardımıyla bu kuruluğun yarattığı olumsuz etkilerden korunabilirsiniz. ( yazının devamı için baknz: Kuru Saç Nedenleri) 

Kuru Saç Dipleri Bakımı



Temel olarak iki nedenden kaynaklanabilir; iç veya dış faktörler. Ama hangi nedenden kaynaklanırsa kaynaklasın saç derisinin kuruması saç tellerinin cansızlaşmasına neden olur. Çevresel etmenler olarak saçların rüzgar, güneş, toz ve hava sıcaklıklarından etkilenmesi sayılırken özellikle büyük şehirlerdeki hava kirliliği muhakkak her saç soruna katkıda bulunan olumsuz bir etken olarak karşımıza çıkar. Diğer yandan saçlarınızı fazla yıkamak gibi bakım hataları, saçlarınızı fazla kimysala işleme sokmak da saçlardaki doğal yağı aşındırarak kuru saç derisine ve doğal olarak kuru saçlara neden olabilir. ( yazının devamı için bknz:Kuru Saç Dipleri Bakımı  ) 


Doğal Saç Bakımı


Malzemeler:



  • Bir çorba kaşığı bal 
  • Yarım fincan tam yağlı süt 


Yapılışı:Balla sütü karıştırıp saç derisine masaj yapın ve 15 dk. bırakın. Yumuşak bir şampuanla yıkayın.

Kuru saçlarınızı, kuru meyveler ile güçlendirin. İlk olarak kuru incir ile kuru saçlara doğal bakım yapılmaktadır.


2, 3 adet kuru inciri bir bıçakla ince ince kesin. İnce kesilmiş olan incirlerin içine bir kâse sütü karıştırın ve bu karışımı kaynamaya bırakın. Karışım kaynamaya başlayınca, çamur kıvamına gelmesi için ısıyı azaltın. Kaynamış olan bu karışımın soğumasını bekledikten sonra saçlarınızı yıkamadan, saçlarınızın diplerine olmak şartı ile masaj yaparak sürün. ( yazının devamı için bknz: Doğal Saç Bakımı


Kuru Saçları Nemlendirme Önerileri

Kuru saçları nemlendirme yöntemleri, Mat ve cansız kuru saçları nemlendirmek için birçok seçenek ve metod denediniz başarısız olduysanız. İşte size kurusaclarblogspot.com un önerileri.
Kuru saçlar canlılığını yitirir ve güzelliğini kaybeder. Bazı bakım maskeleri ile saçlarınızı eski ve ışıldayan sağlığına kavuşturabilirsiniz.


Malzemeler: 
  • 1 çorba kaşığı süzme bal 
  • Yarım kahve fincanı yağlı süt 


Hazırlanışı ve Uygulaması:
Bal ve sütü karıştırın. Karışımı saç derisine masaj yaparak uygulayın. Saçınıza bone takın. 15 dakika bekleyin.Ilık su ve saç türünüze uygun şampuanla yıkayın. ( yazının devamı için bknz: Kuru Saçları Nemlendirme Önerileri


Kuru Saçlarda Elektriklenme





Saçlardaki elektriklenme saçların kabarmasına ve bakımsız görünmesine neden olur. Saçların şekil alması zorlaşır ve mat bir görünüm almaya başlar. Genetik özellikler faydalı olabileceği gibi kurutma ve tarama işlemi de elektriklenmeye sebep olur. Saçların elektriklenmesi daha fazla kıvırcık saçlarda rastlanan bir problemdir.




Saçınız fazla fazla elektrikleniyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Eğer saçınız fazla fazla sıcağa maruz kalıyorsa örneğin her gün fön çektiriyor ya da saçınızı kuru haldeyken tarıyorsanız kırılmalar meydana gelir. Kırılmalar da elektriklenmeye seçenek açar.( yazının devamı için bknz: Kuru Saçlarda Elektriklenme  )




Kuru Saçlarda Kepek





Donuk olan kuru saçların görüntüsü yıkandıktan sonra bile değişmez. Bunun yanında kuru saçlarda da kepek görülür. Bu ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkar çünkü kuru saçlar bu etkilerden kaynaklı hem yıpranmakta hem de kirli gözükmektedir. Genelde kuru saçlardaki bu sorun için en yaygın kullanılan çözüm kuru saçlarınıza pamuk yardımı ile zeytin yağı sürmek ve ardından yarım saat sonra saçları yıkamaktır. Eskilerden beri kullanılan bu yöntem tek başına çoğu zaman işe yarar ama saçlardaki hasarı onarmak için yeterli gelmeyebilir. Hem kuru saçlardaki kepeği engellemek hem de kuru saçlara bakım yapmak adına aşağıdaki yöntemler denenebilir. ( yazının devamı için bknz: Kuru Saçlarda Kepek)


Kuru Saçlar İçin Hindistan Cevizi Yağı




Sağlıklı saçlar için öncelikle sağlıklı bir saç derisine sahip olmak gerekmektedir. Saçınızda kullandığınız jöle, sprey, saç kremi, saç serumu ve diğer ürünler zamanla saç diplerinde ve saç derisinde birikime yol açar ve bu saç derisinin kaşınmasına neden olur. Eğer bu birikim düzenli olarak derinlemesine temizlenmezse bir zaman sonra kepek oluşabilir, kaşınma sonucu saç kökleri zayıflayabilir ve koparak dökülmelerde neden olabilir. Hindistan cevizi yağıyla düzenli olarak saç derisine masaj yapmak bu birikimi temizlerken saç derisi kuruluğunu alır ve kaşıntıyı ortadan kaldırır. Hindistan cevizi yağında bulunan yağ asitleri saç derisindeki yağ üretimini dengelerken saç köklerini güçlendirir ve saça doğal bir parlaklık verir. Yumuşayan saçlara şekil vermek kolaylaşır ve kırıklar daha az oluşur.  (yazının devamı için bknz:Kuru Saçlar İçin Hindistan Cevizi Yağı)

Saç Maskesi






Eğer evinizde keratin bakımı yapacaksanız, keratinli maskeyi saçınızda daha fazla bekletmenizde fayda vardır. Ayrıca maskeyi, doakimya.com sitesinden alabileceğiniz keratin, b5 vitamini ve e vitamini ile zenginleştirebilirsiniz. Yapacağınız bakım için kullanabileceğiniz tarif şu şekildedir.



  • 2 yemek kaşığı keratinli maske 
  • 5 ml keratin (doa kimyadaki şişe keratinin yarısı) 
  • 2 çay kaşığı b5 vitamini 
  • 2 çay kaşığı e vitamini 
  • 1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
Yukarıdaki maddeleri karıştırıp saçlarınızda 1-2 saat bekletin saçınızı yıkayın (saçınızda bir gece beklemesi daha iyi olur. Karışım saçınızda beklerken saçınıza bir bone takmanız ve 10 dakikada bir sıcak havluyu saçınıza tutmanız daha faydalı olacaktır, böylece düşük ısı yaptığınız karışımın saçınıza iyice işlemesini sağlar. Sıcak havlu uygulayarak 1 saat bekletmeniz yetecektir. Bu bakımı yaparken saçınıza kesinlikle maşa ile ısı uygulamayın. Eğer vaktiniz varsa maskeyi saçınızda bir gece bekletebilirsiniz. ( yazının devamı için bknz:Saç Maskesi)






Yukarıda tüm yazılarımıza kolayca ulaşabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder