21 Ağustos 2017 Pazartesi

Keratin Bakımı

Keratin bakımı hakkında hazırladığımız yazımızda sizlere keratin maddesi hakkında bilgiler vererek yazımızın anlaşılmasını sağlayacağız. Ayrıca keratin bakımının nasıl yapılacağını, saça keratin uygulamasını ve keratin bakımının zararlı olup olmadığını aktaracağız. İyi okumalar dileriz. 


Keratin


keratin bakımıKeratin saç ve tırnaklarda  insan vücudunun farklı parçalarında,  elyaflı bir proteindir. Amino asitler ile oluşturulan, özellikle saçlarda yaklaşık % 90 oranında bulunan , saç bütünlüğünü koruyan ve bu nedenle saç bakımında oldukça popüler olarak kullanılan bir maddedir. Özellikle dış etkenlerden ve kimyasal uygulamalardan sonra saçlarda azalan keratinin geri yüklenmesi oldukça önemlidir.


Keratin Bakımı Nasıl Yapılır


Keratin bakımı altında geçen ve saçları kalıcı olarak düzleştiren tedavilerin keratin ile alakası yoktur bu uygulamalar formaldehit maddesi ile yapılmaktadır ve formaldehit zararlı bir maddedir.  Fakat doğal keratin bakımı vitaminler, proteinler, antitoksidanlar, doğal yağlar, doğal yağ asitleri barındıran ve bu sayede saçları besleyen ,güçlendiren , hasarlarını onaran, gürleştiren bir yapıya kavuşturmaktadır. 

Keratin bakımının düzenli yapılması halinde saçların daha canlı ve daha parlak görünmesi kaçınılmazdır. Keratin bakımı banyodan yarım saat önce saç kremi gibi saçlara sürülmektedir ve ardından yıkanmaktadır. Saçınızı kaplayan, düzleştiren ve kalıcı olan bir madde değildir. Yarım saat durması  ile saçlarınıza işler ve saçlarınıza gerekli besinleri verir. 


Saça Keratin Bakımı


Keratin bakımı yapmadan önce saçların temiz olması gerekmektedir. Bundan kaynaklı saçlarınızı SLS ve paraben  içermeyen bir şampuan ile yıkmalısınız. Ardından keratin bakımı işlemine geçebilirsiniz. Keratin bakımı kuru ve boyalı saçlara, yağlı saçlara uygulanabilmektedir. Bu açıdan herhangi bir sakınca yoktur. Keratin bakımı aşağıda verilen vitaminler, keratinli saç maskesi ve doğal keratin karıştırılması ile elde edilir. Saçlara sürüldükten yarım saat sonra saçlar tekrar yıkanmalıdır. Çünkü keratin maskesi doğal yağları da içerisinde barındırmaktadır ve saçları uzun süre yağlı bırakmak doğru değildir.

  • iki yemek kaşığı doa keratinli saç maskesi
  • Saf  keratin (250 ml saçlarınız uzun ise daha fazla koyabilirsiniz.)
  • B5 ve E vitamini 
  • Bulabilirseniz H ve F vitaminleri de karışıma eklenebilir( vitaminler saçlarınızı  hem yumuşatacak hem de saçlarınızı içerdikleri antitoksidan ile koruyacaklardır.) 


Yukarıdaki alıntıda bir önceki yazımızda verdiğimiz gibi doğal keratin bakımının  nasıl olacağını ve keratin bakımında kullanılan malzemeleri vermekteyiz.  Saç bakımında kullanılacak bu keratin kalıcı fön gibi uygulamaların aksine saçların sağlıklı olması adına oldukça etkilidir.



Keratin Markaları

en iyi keratin markası
  • Davines Kuru ve Yıpranmış Saçlar için Keratin Mucizesi Serumu 1000 ml: Davines keratin çok fazla kimyasal işlem görmüş saçlar için yoğun keratin bakımı sunar. Davines keratin tüm yıpranmış saç tipleri için uygun bir üründür.
  • Bir diğer ürün de Natura keratindir. Natura keratin hasarlı ve yıpranmış saçları onarır ve tamir eder. Bu ürün formaldehit ve zararlı kimyasallar içermez.
  • Bio keratin isimli ürün de oldukça etkilidir. 
  • Bir başka marka olan Fix Nano keratin saç düzleştirme seti ve saç kremi gibi ürünleri ile aranan markalardan birisidir.
  • Doa keratinli saç bakım maskesi,boyalı, kuru ve yıpranmış saçlarınızın bakımı için formüle edilmiştir. Maske içeriğindeki keratin, proteinler, vitaminler sayesinde saçınızın ihtiyaç duyduğu nem ve bakım için tasarlanmıştır. Maske içeriğinde yoğun bitkisel yağ kullanılmıştır. Maske yoğun yağ içerdiği için duştan önce bakım yapılmalı ve durulanarak kullanılmalıdır. Maske içeriğindeki yüksek yağ oranı nedeniyle durulanarak kullanılır.





Keratin Bakımı Zararlı mı ?

Doğal keratin bakımlarının hiç bir zararı bulunmamaktadır. Fakat doğal keratin bakımları saçları düzleştiren ve kalıcı fön veren formaldehit maddelerini içermediğinden kaynaklı böyledir. Diğer yandan formaldehit içeren ve ısı uygulanarak yapılana kalıcı fön tedavileri oldukça zararlıdır. Isı formaldehit maddesini değişime sokar ve kanserojen etkileri yayar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder