Saç bakımı hakkında hazırladığımız yazımızda sizlere evde saç bakımınızı nasıl gerçekleştireceğinize dair bilgiler vereceğiz. Bunun yanında saç bakım ürünlerinden ve saça keratin bakımından bahsederek saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesi , aynı zamanda sağlığının korunmasını sağlayacağız. Ayrıca İbrahim Saraçoğlu gibi uzmanlardan yararlanarak saç bakımınız hakkında bitkisel önerilere değineceğiz. İyi okumalar dileriz.
Saç Bakımı Nasıl Yapılır
Güzel saçlara sahip olmak hatırı sayılır çaba gerektirir: saç sağlığını korumak ve görsel çekiciliği arttırmak için özel bakım şarttır. Popüler olan ve geçmişte kullanılan "büyükanne" yöntemleri kullanarak ve salonlarda gerekli bakımları yaptırarak buna ulaşılabilinir. Her kadın, farklı saç problemleri ile karşı karşıyadır ve çözümlerinde farklı yollar denemektedir. Biz genel saç bakımına değinerek bir çok saç probleminden sizi kurtarmış olacağız.
Evde Saç Bakımı
Saç bakımından saç dış etkenlere karşı ve yabancı maddelere karşı korunmalı , hidrasyon ve saç beslenmesinde yararlı bileşenler kullanılmalı ve saçlar temiz tutulmalıdır. Bu işlemlerin tamamı uygun araçlarla evde yapılabilir. Örneğin saç şampuanı ve saç kremi türüne, dikkat edilmeli SLS ve paraben içeren ürünler yerine bitkisel içerikli ürünler tercih edilmelidir. Ayrıca evde saç bakımının en temel uygulaması olan doğal yağ kullanımı saçlarınızın nemini sağlamak açısından önemlidir. Evde saç bakımından yağlı saçlara ayrı kuru saçlara ayrı ince saçlara ayrı boyalı ve hasarlı saçlara ayrı bakımların ve uygulamaların yapılması gerekir.
Yağlı saçlar ; sıcak su ile yıkanmamalı gerekirse soğuk su kullanılmalıdır. Etkin bir şekilde doğal bakımlar yapmak önemlidir. Özellikle aloe vera kullanmak yağ içeriği azaltmak adına önemlidir ayrıca kil maskeleri yapmak yağlı saçlar için oldukça yararlıdır.
Kuru saçlar ; Saçlar sık yıkanmamalıdır saçlarınızın kirliliğinin temizlemek için doğal yöntemler denenmelidir. Her yıkamadan sonra nemlendirici maske kullanılmalıdır. Saçlar nazik bir şekilde kurulanmalı, saçlara doğal yağlar ile bakım yapılmalıdır. Zeytin yağı, badem yağı, shea butter yağı kullanılabilinir.
İnce saç; Bu tür saçlar çabuk kirlenmeleri ve çok yıkamadan kaynaklı hasara uğramaktadır İnce saçlar yıkanırken dikkat edilmeli kısa yıkamalar ve etkili ürünler kullanılmalı, banyo suyuna elma sirkesi atılmalıdır. Ayrıca bu tür saçlarda keratin kayıpları daha fazla olacağı için keratin bakımları yapılmalıdır.
Boyalı ve saç hasarlı ; Öncelikle gerekli hidrasyon ve koruma sağlanmalıdır. Çünkü saçlar hasarlı ve boyalı olduğu için hassastır. Saçlar daha az ama etkili yöntemler ile yıkanmalı, Güneşin UV ışınlarına karşı korunmalıdır.
Saç Bakımı Ürünleri
Saç bakım ürünleri alırken özellikle şampuanlarda SLS, paraben gibi zararlı maddelerin bulunmadığına dikkat edilmesi gerekir. Ayrıca keratin bakımlarında özellikle formaldehit maddesi olan ürünler alınmamalıdır. Diğer yandan saç bakımından kullanılacak bazı doğal ürünler bulunmaktadır. Bu ürünler saç bakımınızda antitoksidan, antibakteriyel ve antiseptik görevler üstlenerek hem saçlarınızı korurlar hem de gelişimlerine katkı sağlarlar. Özellikle doğal yağlar ile yapılan bakımlar saçları nemlendirmede ve saç nem dengesinin sağlanmasında oldukça etkilidir.
- Zeytin yağı
- Jajoba yağı
- Badem yağı
- Elma sirkesi
- Limon
- Hindistan cevizi yağı bazı doğal saç bakım ürünleridir.
Saç Bakımı İbrahim Saraçoğlu
Saçları gürleştirmek ve daha sağlıklı olmasını sağlamak adına ısırgan otu ile yapılacak saç bakımı oldukça önemlidir. İbrahim Saraçoğlu gibi bitkisel konularda uzman kişilerinde ısırgan otu ile saç bakımı tavsiyeleri ve saç bakım kürleri vardır.
Isırgan otu saçları besleyen ve güçlendiren yeni çıkan saç tellerinin daha sağlıklı çıkmasını sağlayan saç diplerini besleyen ve dökülmelerini önleyen bu sayede daha canlı ve daha parlak saçlara sahip olmanızı sağlayan bitkisel bire üründür. Saç bakımında kullanmak için ısırgan otunu 10 dk kaynatmanız soğumasını beklemeniz ve saçlarınızı bu su ile yıkamanız yeterlidir. Düzenli uygulamalar ile saçlardaki zararlı maddeleri de uzaklaştırarak saç bakımınızda önemli bir ilerleme sağlayacaktır.
Saça Keratin Bakımı
Keratin bakımı yapmadan önce saçların temiz olması gerekmektedir. Bundan kaynaklı saçlarınızı SLS ve paraben içermeyen bir şampuan ile yıkmalısınız. Ardından keratin bakımı işlemine geçebilirsiniz. Keratin bakımı kuru ve boyalı saçlara, yağlı saçlara uygulanabilmektedir. Bu açıdan herhangi bir sakınca yoktur. Keratin bakımı aşağıda verilen vitaminler, keratinli saç maskesi ve doğal keratin karıştırılması ile elde edilir. Saçlara sürüldükten yarım saat sonra saçlar tekrar yıkanmalıdır. Çünkü keratin maskesi doğal yağları da içerisinde barındırmaktadır ve saçları uzun süre yağlı bırakmak doğru değildir.Kaynak: https://sagliglisaclar.blogspot.com.tr/2017/08/saca-keratin-bakimi.html#more
- iki yemek kaşığı doa keratinli saç maskesi
- Saf keratin (250 ml saçlarınız uzun ise daha fazla koyabilirsiniz.)
- B5 ve E vitamini
- Bulabilirseniz H ve F vitaminleri de karışıma eklenebilir( vitaminler saçlarınızı hem yumuşatacak hem de saçlarınızı içerdikleri antitoksidan ile koruyacaklardır.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder